Web Faqja zyrtare e PDSH-se
Has shqiptar
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Video

  • Fotografi

  • Tubimet

  • Live Streaming

Live Streaming
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
Menduh Thaçi në takim me Ambasadorin amerikan Bejli‏

Menduh Thaçi në takim me Ambasadorin amerikan Bejli‏

12 February 2016 - 18 Views

Sot në Ambasadën amerikane në Shkup, ambasadori i SHBA-së në Maqedoni Xhes Bejli, priti Kryetarin e Partisë Demokratike Shqiptare, z.Menduh Thaçin. Në këtë takim bashkëbiseduesit kanë diskutuar për situatën aktuale…

Menduh Thaçi në drekë pune me Ambasadorin Orav!‏
Menduh Thaçi në drekë pune me Ambasadorin Orav!‏

04 February 2016 - 100 Views

Sot në rezidencën e tij, ambasadori i BE-së në Maqedoni Aivo Orav, priti Kryetarin e Partisë De

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me delegacionin e Institutit Ndërkombëtar Republikan - IRI‏
Kryetari i PDSH-së realizoi takim me delegacionin e Institutit Ndërkombëtar Republikan - IRI‏

02 February 2016 - 90 Views

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me delegacionin e IRI Kryetari i Partisë Demokratike Shqiptare

Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi përkujton ditëlindjen e Arbën Xhaferit‏
Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi përkujton ditëlindjen e Arbën Xhaferit‏

24 January 2016 - 118 Views

Kryetari i PDSH-së, z.Menduh Thaçi sot para dite ka vendosur kurora lulesh pranë varrit të ish K

AZEM SADIKU ZGJIDHET KRYETAR I SHTABIT QENDROR ZGJEDHOR TË PDSH-SË‏
AZEM SADIKU ZGJIDHET KRYETAR I SHTABIT QENDROR ZGJEDHOR TË PDSH-SË‏

23 January 2016 - 139 Views

Kryesia Qendrore e Partisë Demokratike Shqiptare në mbledhjen e mbajtur më datë 23.01.2016 në p

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me Ambasadorët Petkov dhe Hysa‏
Kryetari i PDSH-së realizoi takim me Ambasadorët Petkov dhe Hysa‏

23 January 2016 - 142 Views

Kryetari i PDSH-së realizoi takim me Ambasadorin e Bullgarisë, z.Ivan Petkov dhe me Ambasadorin e

“MARRËVESHJA POLITIKE”

Marrëveshja e re, kontrata e re që do t’i përkufizojë të drejtat dhe obligimet e ndërsjellta të shqiptarëve dhe maqedonasve duhet të garantojë:

1.Zbatimin e plotë dhe në afat të caktuar të pikave të marrëveshjes (kontratës). Në këtë vijë duhet të nxiret një ligj i veçantë ku parashikohen masa ndëshkuese për shkeljet dhe zvarritjet, për të gjitha manipulimet që ndikojnë që një e drejtë të bëhet e pashfrytëzueshme;

2. Barazinë e plotë dhe përfaqësimin e drejtë të shqiptarëve në sistem, si në shfrytëzimin e begative të sistemit, ashtu edhe në vendimmarrje. Kjo fushë do të kontrollohet me parimin e konsensusit të plotë. Këtu bën pjesë edhe ndarja proporcionale e buxhetit. Nëse kjo ndarje nuk do të ishte e barabratë, të drejtat e ofruara, ashtu si u theksua më lart, do të shndërrohen në oferta të parealizueshme;

3. Përdorimin zyrtar të gjuhës shqipe pa segregime fyese;

4.Përfaqësimin e drejtë të kontrolluar;

5. Marrëveshje që njëri nga tri postet kryesore të shtetit (Presidenti, Kryeministri, ose Kryetari i Parlamentit) t’i takojë përfaqësuesit shqiptar;

6. Ligjin e ri, për funksionim konsensual të Qeverisë;

7. Decentralizimin e njëmendtë në vend të dekoncentrimit që krijon iluzionin se mjetet buxhetore janë decentralizuar;

8.Ndarrjen e re teritoriale që merr parasysh aspektin etnik, kulturor, ekonomik, infrastrukturor;

9.Themelimin e institucioneve në funksion të zhvillimit të vlerave kulturore shqiptare;

10.Respektimin e përpiktë të konceptit sekular të shtetit;

11. Deetnizimin e simboleve të shtetit, të himnit, të stemës  dhe të simboleve të tjera shtetrore;

12. Përcaktimin strategjik dhe pa ekuivoke për integrim në NATO dhe UE;

Mesazhi i Kryetarit të Partisë

Jam i vetëdijshëm se shumë faktorë këto kërkesa mund t’i cilësojnë si të papritura, befasuese, por të gjitha këto “argumente” s’do të kenë peshë në krahasim me manipulimet që Qeveritë e ndryshme maqedonase me dekada të tëra i kurdisnin kundër shqiptarëve;

Jam i vetëdijshëm se kundër kësaj iniciative, si zakonisht kur shtrohen kërkesa të këtilla, të qarta , mund të jenë shumë faktorë, të brendshëm dhe të jashtëm, por si drejtues i një Partie që në Programin e vet është obliguar që t’i artikulojë interesat kombëtare, krijimin e shtetit që u ofron shërbime të barabarta të gjithë qytetarëve, si drejtues politik i një Partie që pa dilema është përcaktuar për vlerat demokratike, për integrimin në UE dhe NATO, kam obligimin dhe vendosshmërinë e paluhatshme që t’i kundërshtojë të gjitha mashtrimet fyese që sot i bëhen popullit shqiptar në Maqedoni edhe vlerave demokratike;

Jam i vetëdijshëm dhe i bindur se sot në Maqedoni zhvillohet një politikë e papërgjegjshme që sfidon paqe në të gjitha planet, si në atë të brendshmen, me shqiptarët, ashtu edhe në atë të jashtmen me fqinjët, prandaj e shoh të rrugës që të dërgoj një porosi të qartë, politikisht dhe moralisht legjitime se populli shqiptar më nuk mund të jetë peng i politikave populiste qoftë të palës maqedonase apo të asaj shqiptare, që politikën e perceptojnë ekskluzivisht si pjesëmarrje në pushtet;

Jam i bindur se ka ardhur koha që interesi jetik i popullit maqedonas të mbrohet nga ata vetë, nga ambicjet joreale të konjukturës qeverisëse;

Jam plotësisht i vetëdijshëm se me kërkesën për ripërtrirje të kontratës do të evitohen jo vetëm fërkimet ndëretnike që sa vijnë po shtohen, por edhe zgjidhjet radikale që zakonisht shfaqen  pas dështimit të marrëveshjeve;

Përfundimisht jam plotësisht i bindur se kjo kërkesë e PDSH-së e stabilizon Maqedoninë, rajonin, demokracinë dhe vlerat e shoqërisë së hapur .

Menduh Thaci
Kryetari i PDSH-së  
Qershor 2009

Home
Zo2 Framework Settings

Select one of sample color schemes

Google Font

Menu Font
Body Font
Heading Font

Body

Background Color
Text Color
Link Color
Background Image

Top Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Header Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Mainmenu Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Slider Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Mainframe Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Scroller Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Menu Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image

Bottom Wrapper

Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image
Background Color
Modules Title
Text Color
Link Color
Background Image